• +38(050)4442633
  • shatokhinyevgen@gmail.com
  • ENGLISH
    logologologologo
    • Головна
    • Про нас
    • Генетика
    • Новини
      • Новини
      • Звіти про свинину
    • Фотогалерея
    • Інформація
      • Загальна інформація
      • Годівля
      • Утримання
      • Відтворення
      • Якість м’яса
      • Ветеринарія
    • Контакти
    ✕

    Звіт Genesus про глобальний ринок свинини — Європа, вересень 2024

    • Головна
    • Всі новини
    • Новини Звіти про ринки
    • Звіт Genesus про глобальний ринок свинини — Європа, вересень 2024

    Звіт Genesus про глобальний ринок свинини — Європа, вересень 2024

    Саймон Грей, генеральний директор, Європа

    У всій Європі ціни на свиней продовжують своє звичайне сезонне зниження. Середня (оціночна) ціна по Європі становить €1,59 за кг живої ваги. Дивує різниця між країнами:

    • Данія €1,11
    • Бельгія €1,42
    • Франція €1,46
    • Нідерланди €1,53
    • Німеччина €1,56
    • Польща €1.59
    • Румунія €1.67
    • Іспанія €1.72
    • Великобританія €1.93
    • Італія €2.18

    Розраховано на основі даних з сайту Pig333.com

    Ці цифри також не відображають того, що фермери насправді отримують за своїх свиней. Наведені ціни є «середніми і для конкретної країни». Вони чітко демонструють, що в Європі немає єдиного ринку, всупереч тому, що багато хто може собі уявляти (єдиний європейський ринок)…

    У наступній таблиці наведено ще одне порівняння ринкових цін. Це роздрібна ціна у Великобританії за кг на один і той самий (наскільки це можливо) продукт у різних супермаркетах.

      Продукція зі знижками      Масовий продукт          Преміум-клас
    Belly Strips              €8,00               €9,65                €11,68
    Bone In Loin Chops             €6,73              €9,27                €11,80

    Ця таблиця свідчить, що навіть в межах однієї країни свинина продається за досить різними цінами, зі значною надбавкою на продукцію вищого ґатунку.

    Загальноприйнятою думкою завжди було те, що свинина — це товар, який продається на світовому ринку, і тому виробник з найнижчою собівартістю має перевагу. Дивлячись на цифри, це явно неправильно. Є значні відмінності у відпускних цінах на свинину в різних країнах «єдиного ринку» Європейського Союзу. Ціни в супермаркетах Великобританії демонструють, що в межах країни свинина може продаватися за суттєво різними цінами.

    Ринкова ціна дуже мінлива. Тож чи повинно бути прагнення стати виробником з найнижчою собівартістю такою нав’язливою ідеєю? Чи повинна бути одержимістю орієнтація на «ринкову ціну»? Цифри говорять, що ні!!!

    З живої свині близько 62% є їстівним м’ясом, тобто зі 120-кілограмової свині при забої отримують близько 75 кг свинини. Якщо взяти різницю між дешевою та високоякісною свининою трохи більше 4 євро за кг, то «потенційна» роздрібна вартість свинини може становити до 300 євро за одну голову. Порівняйте це з €190,80 за 120-кілограмову живу свиню (середня ціна в Європі становить €1,59/кг).

    Чи можемо ми, свинарі, очікувати, що отримаємо повну вигоду від виробництва продукції кращої якості. Абсолютно ні. Свинарі виробляють продукт, який не купує жоден споживач — живу свиню. Проте розумно очікувати певного рівня премії за виробництво якіснішого продукту (який, ймовірно, буде коштувати дорожче). Чи є можливість продавати всю свинину з премією? Знову ж таки, абсолютно нульова ймовірність. Якби вся свинина була однакової якості, то не було б ніякої диференціації, і цей вид м’яса був б товарним продуктом і продавався б за стандартною і нижчою ціною!

    Реальність така, що багато споживачів не мають грошей, щоб платити за продукцію преміум-класу. Додайте до цього кількість продуктів зі свинини, які піддаються глибокій переробці (де якість свинини практично не впливає на якість переробленого продукту), і завжди буде потреба в дешевій товарній свинині. Ці цифри говорять про те, що є можливість отримати більше прибутку, виробляючи продукт кращої якості.

    У світі налічується близько 770 мільйонів свиней, отже, можемо припустити, що у світі є близько 77 мільйонів свиноматок. Якщо «ринок якості» становить лише 10% від загальної кількості, то це 7,7 мільйона свиноматок. У відсотках від виробництва це може бути низьким показником, але 7,7 мільйонів свиноматок — це дуже багато!!!

    Який потенціал у ринку якості? Я не маю жодного уявлення, окрім того, що він ніколи не може бути близьким до 100%. Що я знаю, так це те, що він є, і є значні премії для роздрібних торговців, переробників та фермерів, якими вони можуть поділитися.

    Пов’язані публікації

    06.11.2024

    ЗВІТ GENESUS ПРО ГЛОБАЛЬНИЙ РИНОК СВИНИНИ — МЕКСИКА ТА ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКІ РИНКИ, ЛИСТОПАД 2024 РОКУ


    Читати далі
    05.11.2024

    «РАЛІ» НА РИНКУ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ, — ДЖИМ ЛОНГ


    Читати далі

    Категорії

    • Звіти про ринки
    • Новини
    • Фотогалерея
    • Головна
    • Генетика
    • Загальна інформація
    • Годівля
    • Якість м’яса
    • Відтворення
    • Утримання
    • Ветеринарія
    • Новини
    • Фотогалерея
    • Про нас
    • Контакти

    © 2024 ТОВ «Генесус Україна»  |  Створення сайту Di-Grand.Com